STÍLUS ÉS HARMÓNIA

Számomra ez mindkettő nagyon fontos, mindig része volt az életemnek a divat, illetve ennél fontosabb, a saját stílusom megteremtése. A harmóniára való törekvésem pedig állandó, az életem egész területén. Talán ez az egyik legnehezebb dolog az életünkben, főleg ebben a rohanó világban.
Stílusunk meghatározása létfontosságú a jó megjelenéshez. Nagyon igaz az a mondás, miszerint az első blikk a legmeghatározóbb, amin azután nehéz változtatni.
Az, hogy a megjelenésünk tökéletes legyen, legfontosabb az összhang megteremtése. Itt jön be a harmónia fogalma.
A legideálisabb, ha egyensúlyban van az egyéniségünk, az aktuális hangulatunk és természetesen a fizikai adottságaink az öltözékünkkel.

MI KELL EHHEZ?

Milyen az egyéniségünk? Laza, feszes, elegáns, finom, gyengéd, erőteljes, sportos, zárkózott, szenvedélyes…
Egy finom, elegáns Őzike típusú nőt (Audrey Hepburn) nehezen tudok elképzelni baseball sapkában és oversized kapucnis pulcsiban, nem lenne harmonikus az összhatás. Valószínű az erőteljes nagy kiegészítők is bután mutatnának rajta.

Milyen az aktuális hangulatunk? Szomorú, komor, élénk, vidám, semmilyen 🙂
Persze ez sem azt jelenti, ha rossz a kedvünk, akkor mindenképp fekete cuccban kellene megjelennünk, de valószínűleg a nagyon élénk színek nem passzolnak ilyenkor a lelkivilágunkhoz. A semmilyen kedv alatt a se rossz-se jót értem. Ilyenkor egy jól megválasztott öltözék szuperül fel is tud dobni. Ha ezt megtaláljuk, az szuper.  Viszont ha úgy érezzük, semmi sem áll most jól, akkor érdemes valami nagyon visszafogott szettet választanunk.

Milyen  színtípusba tartozunk?
Ez egy fontos kérdés, mert nagyon el tudja rontani az összhatást egy rosszul megválasztott színkombináció, és még a bőrünknek  is előnytelen árnyalatot ad. Persze én sem mindig tartom ezt be, mert van pár szín, amit egyszerűen imádok, és nem vagyok hajlandó lemondani róluk 🙂 Ebben, ha nem akartok elmenni színtanácsadásra, nagy segítséget tud adni Molnár Tímea (stílusmentor.hu) Színtípusok című könyve.

Hatás. Milyen hatást akarok elérni? Természetes, visszafogott… vagy épp ellenkező
Azon felül, hogy megnyerőek szeretnénk lenni 🙂 van, aki inkább háttérben szeretne maradni, annak nem előnyös valami különleges, feltűnő darabot magán viselni. Aki pedig hamar középpontban szeretne tündökölni, erre nagyon jó lehetőség a megjelenésünk. Vegyünk magunkra egy, az öltözékünkhöz illő, egyedi darabot, pl egy parafa bőr táskát! Tuti meg fogják kérdezni mi az…nahát, honnan van…megfogdossák…stb. 

Milyen az életstílusunk?
Én pl, akinek az egész életfilozófiám a vegánság, és környezettudatosság, természetesen ez az öltözetemet is áthatja! A ruháim nem állati eredetűek, fenntartható anyagokból készültek és etikus forrásból valók. Természetesen ez befolyásolja színeiket is, mert ritkán viselek élénk, harsány színeket.

Első pillanatra talán túl soknak tűnhet ez, de idővel érdemes figyelnünk rá, mert így válhatunk igazán harmonikussá és stílusossá kívülről – belülről egyaránt! 🙂